Hvorfor vil jeg vise fram rompa mi?

Ragna Kronstad Blogg

Jeg har vært på fjelltur med en god venninne av meg. Vi kledde oss nakne da vi om til fjellvannet for å ta et bad. Venninna mi tok et bilde av meg og rompa mi ute i vannet. Jeg vil nå vise det fram til hele verden.

Hvorfor vil jeg legge ut et nakenrompebilde?

Fordi om jeg hadde vært mann så kunne jeg det. Det er den banale grunnen. Jeg har sett det på Facebook. Voksne menn tørr å legge ut mer kropp. Så jeg føler meg bare så utrolig mandig. Jeg tørr å gi F. Og mandighet og gi F er tøft. Jeg liker å være tøff, trå utenfor grensen. Ikke alle menn liker det, men jeg gjør det.
Og så vil jeg gjøre det fordi jeg er i panikk over Facebook som sensurerer et ikonisk krigsbilde på grunn av nakenhet, men ikke gjør et det minste motstand mot seksualisert nakenhet som oser det ene eller andre. Jeg frykter Facebooks dominans over verden. De som har mest muskler til å dominere feeden din gjør det og ingen klarer seg lenger uten. Samtidig så tar Dagbladet av alle nå grep. De har nå policy om å ikke bruke bilder av pupper og romper uten grunn. Bilder av nakne mannerumper som stuper uti vannet blir for øvrig ikke sensurert av Facebook. Ikke kvinneromper hvor det står Happy Birthday på rompeballene eller er festet inn en champagneglass i sprekken heller.

Jeg har også lyst å vise fram rompa mi fordi det er en «liten» rompe og jeg er i småsjokk over dagens rompeideal med implantater og push-up truser. Jeg har akkurat skrevet et blogginlegg om Kim Kardashian og surfa meg gjennom bilder av dama. Herregud, for en operert rompe. Har liksom ikke fått den med meg før nå. Husker da jeg var yngre så var mange misunnelig på rompa mi fordi den ikke var så stor. Med flate pupper så kom jeg uansett dårlig ut, men likevel. Kvinnekroppen er trendsensitiv. Hvor absurd er ikke det. Jenter kan ha trendy kropp i et år for å være utdatert neste.

Ironisk nok trenger jeg jo ikke større rompe. Rompa mi har nok muskler til å ta meg til de høyeste fjelltopper og ned igjen. Hva gjør alle de sprettrompene som buler ut hele dagen. Stakkars romper som tilhører kontorister. Jeg stirrer nesten på alle sånne jenter som har sprettrumper. Det må de tåle. De pusher den vel ikke opp for at vi ikke skal se?

Føler jeg har fått en litt sånn fri kropp. Jeg gir F. Jeg så antydninger til litt samme frihet i Frankrike i sommer. Franske kvinner badet toppløse. Herregud det var gøy. Så kom burkiniforbudene- og det ble ikke like gøy lenger. Var toppløs-trenden bare en politisk demonstrasjon?

Jeg synes for øvrig det ikke var noe gøy å være den eneste i bikini en sensommerkveld på en liten strand i nærheten, der alle kvinner var iført hijab og dekkende klær. De eneste som badet var «nakne» meg og guttene. Men ja da, alle skal få bade så heia heldekkende badeklær og. Kinking greie.

Jeg kom for øvrig fram til at jeg ikke poster bildet likevel. Bilde av kropper som oppgjør mot kropper er litt kjedelig. Har det noen effekt utover at det blir enda mer kropp? «Jeg viser fram min fordi du viste fram din.» Er lei narsissismen. Og siden jeg lot teksten ligge så lenge dabbet hele greia ut. Mandigheten min rant faktisk ut på vei hjem til storbyen.

Uansett heier jeg på kvinner i og av naturen. Vi eier den like mye som menn. Og dæven det er deilig å hoppe ut naken i vannet- om man poster bildet av det eller ikke.

Poster i erstatning bilde av årets gapahuk og fotografen. Mye mer inspirerende.

Hytta