Vi må satse på Mathåndverk!

Ragna Kronstad Prosjekter

Jeg var så heldig å bli spurt om jeg ville være med å bidra å starte opp et slikt fagblad for mathåndverk i Norge. Forespørselen fikk jeg på vegne av alle kompetansenettverkene. Det var en veldig artig prosess og vi fikk det til!

I Norge skrives det mye om lokalmat og hvor fantastisk det er at folk satser på å utvikle tradisjoner og tar vare på håndverksproduksjoner. Men det nytter ikke å starte opp med en produksjon enten det er av spekemat eller ysting uten å vite hva du driver med. Smak og kvalitet er avgjørende. Det finnes allerede fagblad for traktorer, men jeg synes at et fagblad for mathåndverk er minst like viktig. Vi trenger like mye kunnskap inne i foredlingslokalene som ute på jordet.

Et ekte fagblad for Mathåndverk så verdens lys i 2016.

Jeg fikk og intervjuet noen av de som virkelig har satt seg inn i faget sitt, blant den Lise Brunborg som har startet Stavanger Ysteri og Jann Vestby som startet opp Gardspresseriet i Gloppen i Nordfjord.

Les hele bladet her – og lær masse:

Mathåndverk